Spela på Europa League

Att spela på fotbollsligorna och på cuperna blir för mig mer intressant under våren. Det är ju då allt ska avgöras. För mig är det mest intressanta just Europa League och Champions League. För om man kollar de stora ligorna så kan man ju nästan tro att alla redan är avgjorda. I Spanien får man väl tro att det nästan är klart med att Real Madrid kommer att vinna den där titeln. Och i Italien så är ju den gamla damen i ett ypperligt läge att vinna återigen. Juventus tycks bli svåra att utmana de närmaste åren då deras lagbygge känns solitt i alla lagdelar. I Tyskland och Bundesliga så vinner väl Bayern München. RB Leipzig stack upp ett tag men så tog ju de mesta mästarna över och kommer med all säkerhet att jogga hem titeln, tror jag. I Franska ligan, Ligue 1, har Paris Saint-Germain tagit sitt grepp igen även utan Zlatan. Edinson Cavani, Marco Verratti, Angel Di Maria och nyförvärvet Julian Draxler bär laget till en seger även det här året. Och slutligen i borta i Premier League får man väl säga att det är närapå helt klart att Chelsea blir laget som slutligen lyfter titeln i maj månad.

Så med ovanstående sagt är det klart att det är cuperna som är mer intressanta. Där finns det inget som är klart förrän efter slutsignalen efter respektive cupfinal.

Champions League är alltid mest intressant, men ur ett spelperspektiv så är jag mer sugen på att spela på Europa League. I Europa League är det Manchester United som just nu står som favorit. Nästfavoriten är Roma. Därefter kommer ett helt gäng med lag som är på ungefär samma odds.

Jag tror att jag kommer att spela på Manchester United. Jag tror nämligen att de kan få det mycket tufft att komma topp fyra i ligaspelet. För att säkra spel i Champions League nästa år så måste de i så fall vinna Europa League eftersom vinnaren där är direktkvalificerad. Kan man hoppas på att Mourinhos män lägger på ett extra kol och fixar biffen?